Aktivitetet

November 1, 2017 / news

U mbajt Konferenca: “Qëndrimi i komunitetit serb rreth ndryshimit të mandatit të Forcës së Sigurisë së Kosovës”

U mbajt Konferenca:“Qëndrimi i komunitetit serb rreth ndryshimit të mandatit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK)”, e organizuar nga...
Read More
September 18, 2017 / news

Propozim-Koncepti Ideor për Policinë Komunale të Prishtinës

SPRC propozon Konceptin Ideor për themelimin e Policisë Komunale të Prishtinës Prishtinë, 18 shtator 2017 – Qendra Kërkimore për Politika...
Read More
September 12, 2017 / news

SPRC dhe RRJETI: Familja, shkolla dhe komuniteti – baza kundër ekstremizmit të dhunshëm

Familja, shkolla dhe komuniteti – baza kundër ekstremizmit të dhunshëm Prishtinë, 12 shtator 2017 - Parandalimi i ekstremizmit të dhushëm...
Read More
September 6, 2017 / blog

Përballje gjithëpërfshirëse ndaj Ekstremizmit të Dhunshëm

Parandalimi i ekstremizmit të dhunshëm dhe radikalizimit që shpie në terrorizëm duhet të kthehet në një përpjekje komplete dhe jo...
Read More
August 9, 2017 / news

Russian influence in the Balkans: a raising concern for Kosovo

This policy brief aims to contribute to raising institutional and social awareness of the necessity for better understanding, identification, analysis...
Read More
August 9, 2017 / news

Ndikimi rus në Ballkan: një shqetësim në rritje për Kosovën

Kjo analizë e SPRC-së synon të kontribuojë në ngritjen e vetëdijësimit institucional dhe shoqëror për domosdoshmërinë e kuptimit më të...
Read More
August 7, 2017 / news

Rinia dhe personat me nevoja të veçanta në Kaçanik kundër ekstremizmit të dhunshëm

Dhënia e mundësisë për t’u marrë me aktivitete rinore dhe përkujdesja për kategorinë e personave me nevoja të veçanta të...
Read More
July 31, 2017 / news

Fillon Fushata virtuale #Ndaljagazin Familja po të pret

Fushata "Ndalja gazin FAMILJA PO TE PRET" është fushatë virtuale e krijuar në mënyrë krejtësisht vullnetare nga Qendra Kërkimore për...
Read More
July 21, 2017 / news

Kosova të ndërtojë kapacitete institucionale për përballje me ndikimin rus

Prishtinë, 21 korrik 2017 – Kosova ka nevojë të ndërtimit të ekpertizës dhe kapaciteteve institucionale dhe shoqërore për të kuptuar...
Read More
July 21, 2017 / news

Nënat kanë rol të veçantë kundër ekstremizmit të dhunshëm

Kaçanik, 20 korrik 2017 – Nënat kanë rol të veçantë në edukimin e fëmijëve dhe në paranadalimin e ekstremizmit të...
Read More
June 22, 2017 / news

Manual Bazik për Prindërit për mbrojtjen e Fëmijëve ndaj lojës “Balena e Kaltër”

Qendra Kërkimore për Politika të Sigurisë (SPRC) ka prezantuar manualin bazik për prindërit, përmes të cilit njofton ata me shenjat...
Read More
June 20, 2017 / news

Aktivitete me komunitetin RAE kundër ekstremizmit të dhunshëm

Përfshirja e komunitetit Romë, ashkalinj dhe egjiptas kundër Ekstremizmit të Dhunshëm dhe radikalizmit është e domosdoshme për të ndihmuar shoqërinë...
Read More
June 5, 2017 / news

U mbajtën: Aktivitete rinore e tradicionale në Kaçanik kundër ekstremizmit të dhunshëm

Aktivitete rinore e tradicionale në Kaçanik kundër ekstremizmit të dhunshëm Kaçanik, 31 maj 2017 - Promovimi i vlerave tradicionale përmes...
Read More
May 19, 2017 / news

U mbajt Tryeza me gra vendimmarrëse për parandalimin e ekstremizmit

Syri i Vizionit dhe KVRL Pejë në bashkëpunim me organizatën Qendra Kërkimore për Politika të Sigurisë - SPRC organizuan një...
Read More
May 17, 2017 / news

U mbajt Ekspozita në Gjilan: Përmes pikturave kundër ekstremizmit të dhunshëm

Nxënësit dhe artistët e rinj në Gjilan, zhvilluan sot aktivitetin kulturor për të shprehur angazhimin dhe vullnetin e tyre rinor...
Read More
May 11, 2017 / news

U mbajt Tryeza e Rrumbullakët “Lufta në Siri dhe tregimi publik i ish-luftëtarëve – çka më tutje?”

Të shqyrtohet Amnestia e Monitoruar për ish-Luftëtarët e Huaj Institucionet e Kosovës, shoqëria civile dhe autoritetet fetare në Kosovë duhet...
Read More
April 14, 2017 / news

U mbajt Tryeza “Çka të bëjë Parlamenti për FSK-në?”

Institucionet të bashkërendojnë aktivitetet për transformimin e FSK-së     Roli i Kuvendit të Kosovës dhe deputetëve individualisht është i...
Read More
April 11, 2017 / news

Report: Influencing factors on radicalization and violent extremism

Influencing factors on radicalization and violent extremism: lessons from Peja, Mitrovica, Gjilan, Ferizaj and Kacanik Influencing factors on radicalization and violent...
Read More
April 11, 2017 / news

Punimi: Faktorët ndikues në radikalizim dhe ekstremizëm të dhunshëm

FAKTORËT NDIKUES NË RADIKALIZIM DHE EKSTREMIZËM TË DHUNSHËM: mësimet nga Peja, Mitrovica, Gjilani, Ferizaj dhe Kaçaniku BOTIM I VEÇANTË Faktoret ndikues...
Read More
March 31, 2017 / news

MEMO #1: “Transformimi i FSK-së, rruga për koordinim të procesit”

Dokumenti analizues të SPRC-së mbi rrjedhat e procesit të transformimit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në institucion me...
Read More
March 31, 2017 / blog

Plan Veprimi për Ushtrinë e Kosovës

Si SPRC, kemi rekomanduar hartimin e një Plani të Veprimit të të gjitha institucioneve relevante, një qasje maksimalisht gjithëpërfshirëse, bashkërëndim...
Read More
March 31, 2017 / news

NATO dhe Ballkani Perëndimor: Ndikimi në sigurinë rajonale i anëtarësimit të Malit të Zi

Qendra Kërkimore për Politika të Sigurisë - SPRC, Friedrich Ebert Stiftung (FES) dhe Shoqata e Malazezëve të Kosovës organizuan të enjten,...
Read More
March 15, 2017 / news

Ndryshimi i misionit të FSK – gradual dhe gjithëpërfshirës

Qendra Kërkimore për Politika të Sigurisë (SPRC) dhe Friedrich Ebert Stiftung (FES) organizoi Tryezën me temën: "Misioni ushtarak për FSK-në:...
Read More
March 1, 2017 / news

Ekstremizmi i dhunshëm parandalohet në komunitet

  Themelohet Rrjeti i shoqërisë civile kundër ekstremzimit të dhunshëm. SPRC dhe 10 organizata nga Peja, Gjilani, Mitrovica, Ferizaj dhe...
Read More
February 17, 2017 / news

Trajnimet e organizuara në Komuna

Gjatë muajit shkurt SPRC së bashku me organizatat partnere nga Ferizaji,Kaçaniku,Gjilani,Peja dhe Mitrovica organizuan trajnime një ditore për aktivistët e...
Read More
January 25, 2017 / news

Veriu është bombë e kurdisur, të themelohet ushtria e Kosovës

Përballja me Serbinë, veriu i Kosovës, projekti i Serbisë që Kosova të del ‘shtet i dështuar’, synimi i Serbisë që...
Read More
January 19, 2017 / news

Storia e Suksesit

January 14, 2017 / news

Success Story

January 13, 2017 / blog

Terrorizmi global dhe bota që po ndryshon

Shqiptarët, si komb që ka kaluar nëpër Rilindjen Kombëtare para më pak se dy shekujve, duhet të përqendrohen në ri-afirmimin...
Read More
January 12, 2017 / news

Iniciativa të përbashkëta lokale kundër ekstremizmit të dhunshëm

Qendra Kërkimore për Politika të Sigurisë
Read More
December 21, 2016 / news

Tryezën që organizon SPRC

Sot në emisionin e mëngjesit në #RTK mbi tryezën që organizon #SPRC dhe #FES-i në Prishtinë, me titull: "Bojkoti i...
Read More
December 21, 2016 / news

Bojkoti i serbëve të zgjidhet pa krijuar tensione në terren

Fotoja e aktivitetit: KOMUNIKATË PËR MEDIA Prishtinë, 24 nëntor 2014 Bojkoti i pjesshëm i institucioneve të Kosovës nga ana e...
Read More