MEMO #1: “Transformimi i FSK-së, rruga për koordinim të procesit”

Posted on
Dokumenti analizues të SPRC-së mbi rrjedhat e procesit të transformimit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në institucion me mandat ushtarak.  

MEMO #1:

“Transformimi i FSK-së, rruga për koordinim të procesit”

  SPRC_Memo_Transformimi i FSK_15mars2017   Qendra Kërkimore për Politika të Sigurisë – SPRC – vlerëson se transformimi i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) duhet të jetë maksimalisht proces gjithëpërfshirës, i mirë-koordinuar dhe ndihmues për rrugën e Kosovës drejt integrimeve në NATO dhe struktura tjera rajonale e ndërkombëtare.   Në kontekts të analizës së SPRC-së për procesin e konsolidimit të Arkitekturës së Sigurisë së Kosovës, transformimi i FSK-së në institucion me mision ushtarak është i domosdoshëm me qëllim të kompletimit të infrastrukturës së sigurisë nacionale dhe konsolidimit të shtetit të Kosovës.   Prishtinë, 15 mars 2017   Me respekt,   Stafi i Qendrës Kërkimore për Politika të Sigurisë – SPRC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *